Διαθέτοντας από τα νεανικά του χρόνια την γνώση της παραγωγής γαλακτοκομικών, ο κ Γιώργος Μπακούλας μαζί με τη σύζυγο του Άννα δημιουργούν το δικό τους γαλακτοκομείο, τη “δάφνη” το 1974.

Όλη την τέχνη, την αγάπη για την παραγωγή και τα μυστικά της γαλακτοκομίας τα παραδίδει διαχρονικά στον γιό του Δημήτρη Μπακούλα, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών.

Η συνειδητή απόφαση του Δημήτρη να αναλάβει το γαλακτοκομείο ήρθε το 2008. Το γαλακτοκομείο εφοδιάζεται σιγά σιγά με εξοπλισμό που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα του, αυξάνει τον αριθμό των παραγομένων προιόντων και βρίσκεται πιό κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.

λίγα λόγια για το γάλα μας.

Το πρόβειο γάλα έχει υψηλή διατροφική αξία ,με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτείνες, ασβέστιο και φωσφόρο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γάλατα.

Η ιδιαίτερη σύσταση του γάλακτος συμβάλλει στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.

Συνδυάζει τηv καλή πεπτικότητα με τα θρεπτικά συστατικά.

Το κατσικίσιο γάλα έχει λιγότερα λιπαρά ,υψηλή πεπτικότητα και υποαλλεργικότητα ,αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου,είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β2 ,βιταμίνη Β2, βιταμίνη C, φωσφόρο και κάλιο.

γιατί επιλέγω δάφνη

 • Η “δάφνη” είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοκομείο με εμπειρία πολλών συνεχών χρόνων λειτουργίας στη παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και παγωτών, με σύγχρονο ανταγωνιστικό εξοπλισμό και αντίληψη των αναγκών των πελατών και των καταναλωτών.
 • ​Χρησιμοποιεί 100% Ελληνικό φρέσκο πρόβειο γάλα για το σύνολο των προϊόντων ,εκτός αυτών που δεν απαιτείται γάλα,όπως μουσταλευριές,ζελέ,κλπ. Εννοείται πως για το κατσικίσιο γιαούρτι χρησιμοποιείται εκλεκτό γίδινο γάλα.
 • Η προμήθεια του γάλακτος γίνεται από επιλεγμένους σταθερούς προμηθευτές.
 • Η επιχείρηση εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000.
 • Βρίσκεται εντός Αττικής ,έχοντας έτσι πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της και τα σημεία λιανικής , καθώς και στα πρακτορεία για αποστολές στα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα .
 • Λειτουργεί με αξιοπιστία ,συνέπεια, ευεληξία.
 • Προσφέρει στους καταναλωτές που την επιλέγουν, γιαούρτια και γαλακτοκομικά με σεβασμό στη παράδοση,προσαρμοσμένα στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και πλούσιες ξεχασμένες γαλακτώδεις γεύσεις παγωτών .
 • Η αποκλειστική χρήση του πρόβειου γάλακτος για τη παραγωγή των γαλακτοκομικών και των παγωτών μας προσφέρει στο καταναλωτή μαζί με την απόλαυση και τα οφέλη της κατανάλωσης του πρόβειου γάλακτος
 • ​Η “δάφνη” έχει αποκτήσει εμπειρία και στη παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέττας. Με ανταγωνιστικές τιμές, ευεληξία και συνέπεια παράγει προϊόντα για λογαριασμό τρίτων.
 • ​Διατηρεί την αυθεντικότητα των προϊόντων της, συλλέγοντας γάλα καθημερινά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές πρακτικές, βάζοντας προσωπική φροντίδα σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής και τέλος πετυχαίνοντας όλοι οι εργαζόμενοι στη παραγωγή να συμπεριφέρονται με αγάπη και επαγγελματισμό στα “προϊόντα τους”.
 • ​Ο χώρος παραγωγής είναι επισκέψιμος από σχολεία, που οι μαθητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη παραδοσιακή γαλακτοκομία.

εξαιρετικά προϊόντα δάφνη

Τα παγωτά μας όλα από φρέσκο πρόβειο γάλα ,θα τα γευτείτε μέσα από  ατομικές και οικογενειακές συσκευασίες , γόνδολες και  τούρτες , βάσκες 3 & 3 1/2 κιλών και σε έξυπνες λύσεις ατομικών παγωτών για τούς πελάτες της μαζικής εστίασης.

Το πρόβειο γιαούρτι μας (παραδοσιακό και ελαφρύ 2%) και το κατσικίσιο μας θα το βρείτε σε ποικιλία συσκευασιών με φρέσκο γάλα από σταθερούς επιλεγμένους κτηνοτρόφους , ακολουθεί τις σύγχρονες απαιτήσεις  παραγωγής διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά του  παραδοσιακού

Τα νόστιμα και θρεπτικά γαλακτοκομικά μας , όπως το γνωστό μας ρυζόγαλο,οι κρέμες , το εκλεκτό μας βούτυρο αποτελούν   σταθερές αξίες  με το πέρασμα του χρόνου.

Η μουσταλευριά μας και το ζελέ δεν είναι βέβαια γαλακτοκομικά αλλά οι πελάτες τα έχουν συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια και εμείς συνεχίζουμε να τα παράγουμε πάντα με τον ίδιο τρόπο, όπως παλιά.